Automatikus bejelentkezés
belépés

MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft.

Jászkisér
5137 Jászladányi u. 10.

fax: 57/550-230
telefon: 57/450-941
e-mail: titkarsag@mavfkgjk.hu
mobil: 30/435-86-80
mobil: 30/695-14-03
e-mail: vallalk@mavfkgjk.hu

Weboldal: http://www.mavfkgjk.hu

Cégleírás:
MÁV FKG KFT. tájékoztató

Köszöntő

A MÁV FKG Kft. Menedzsmentje, munkavállalói nevében köszöntöm a tájékoztató olvasóit. Bízom abban, hogy az információk a vasúti szakma művelőinek segítséget adnak. Azt pedig csak remélem, hogy ez társaságunk életében hasznosulni fog.

Bevezető

Társaság nemzetközi és hazai tapasztalatai, szakmai felkészültsége, földrajzi elhelyezkedése, rugalmassága, vállalkozási képessége alkalmassá teszi arra, hogy a MÁV ZRt, mint tulajdonos érdekeit szolgálja a feladatok megvalósításával.

Általános rész, tevékenységi kör

- A közforgalmú vasúti pályák tervezhető karbantartása és felújítása.
- Vasúti felépítménykarbantartó nagymunkagépek (vágány-és kitérőszabályozó gépek) üzemeltetése.
- Vasútépítő és karbantartó nagy- és kismunkagépek javítása, felújítása, korszerűsítése, gyártása.
- Vasútépítés, vasúti villamos felsővezeték építés és korszerűsítés, váltófűtések (gázos és elektromos) telepítése, térvilágítás kivitelezése.
- Acélszerkezet gyártás

Társaságunk a fenti tevékenységeket az ISO 9001 és az ISO 14001-es szabvány előírásainak megfelelő, tanúsított, integrált minőség- és környezetirányítási rendszerben végzi, rendelkezünk az MSZ EN 729-2 szabvány szerinti megfelelőséget igazoló hegesztési tanúsítvánnyal.

Cégtörténet

Az üzem jogelődje 1949-ben alakult meg Jászkiséren, mint Mezőgazdasági Gépállomás.
A MÁV a gépállomást 1968. január 1-jén megvásárolta. A jászkiséri MÁV Építőgépjavító Üzem 1969. január 1-jével lett önálló elszámolási egység. Az 1970-es években az üzem dinamikus fejlődése megindult a korszerű felépítménykarbantartó gépláncos munkáltatás felfutásával. 1983-tól az új forgácsoló üzem létesítésével, önálló alkatrészgyártási tevékenységgel az 1980-as évek közepétől megkezdődött a pályavasúti nagymunkagépek hazai gyártása. A céget a MÁV Rt. 1994. január 1-jével egyszemélyes Kft-vé alakította MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. néven. A Társaság meghatározó tevékenységévé vált 2005. évtől a MÁV ZRt. által kezelt közforgalmú vasúti pályahálózaton a jól tervezhető karbantartási és felújítási tevékenység végzése Budapest II., Debrecen és Szeged régiókban.

Küldetés, jövőkép

Célunk a Társaság hosszú távú, eredményes működtetése, fejlesztése, a tulajdonos és megrendelőink igényeinek kielégítése.

A MÁV FKG Kft. a 2012. évre egy hatékony, eredményes, a kötöttpályás közlekedést kiszolgáló piacon 20 %-os piaci részesedést elérő társaság lesz.

A Cég számokban

Év Nettó árbevétel Létszám
1968 22.000.000,-Ft 240 fő
1985 400.000.000,-Ft 1.050 fő
1994 760.000.000,-Ft 530 fő
2007 9.600.000.000,-Ft 750 fő

MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Korlátolt Felelősségű Társaság

Kulcsszavak: acél , acélipar , acélszerkezet , acetiléngázas hegesztés , alkatrész , alkatrésztervezés , darabolás , esztergálás , fém , fémesztergálás , fémipar , fémmegmunkálás , fémmegmunkáló , fémszerkezet , fémtechnika , forgácsolás , gépészeti berendezés , gépipar , hegesztés , hengerfúrás , hengerpersely , lángvágás , lángvágó , lemezmegmunkálás , marás , plazmavágás , üzem , vágányépítés , vágánykarbantartás , vasesztergálás , vasszerkezet , vasúti jármű , vasúti munkagép , vasúti pálya építése , vasúti pálya karbantartása , védőgázas hegesztés

MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. fotók

MÁV FKG Kft. Céglogó A cég főépülete Legfontosabb tevékenységeink összefoglalója Mi gyártottuk Jászkiséren az "FVG"-típusú sínbuszt A sínbusz utastere Nemzetközi tenderen elnyert, a Bécsi Metro (Wiener Linien) részére Jászkiséren gyártott UGM1 típusú mérőkocsi Jászkiséren gyártott gépek munkában. Amerikai licensz alapján gyártott AG 871 pályaszámú vágányszabályozógép és az Ausztriai Plasser & Theurer licensz alapján gyártott MFS rostaaljszállító kocsi A Jászkiséren gyártott, Amerikai licensz alapján készült GO-4S ágyazatkotró gép munkában Vágányépítési munka Nyírmadán társaságunk kivitelezésében A nyírmadai vágányépítés eredménye Salgótarján URSA iparvágány kivitelezési munkája Vágány és útátjáró építési munkánk Szeged régiónkban Alvázgyártás az acélszerkezeti munkáink közül Kijavított kisgépek készen állnak a vasútkarbantartási feldatokhoz Vasúti vágányszabályozó gépek és kőszállító kocsik javítása a IV. számú műhelyünkben Hegesztő robot munkában A forgácsoló műhelyünk kiszolgálja a javításhoz-gyártáshoz szükséges igényeinket, de bérmunkát is vállalunk partnereinknek